Opstart af virksomhed

Hjælp til opstart af virksomhed

By

Fravalg af revisor ved ApS eller holdingselskab

Det er i år blevet muligt at fravælge revision på sit holdingselskab og driftsselskab. Men kun i nogle tilfælde. Hvis et holdingselskab, inkl. den underliggende koncern, overholder 2 af de følgende 3 krav, så kan man fravælge revision:

  • Holdingselskabet/ApS’et har en balancesum mindre end 4 mio. kr.
  • Holdingselskabet/ApS’et har en nettoomsætning på mindre end 8 mio. kr.
  • Holdingselskabet/ApS’et har et gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede på mindre end 12 i løbet af regnskabsåret

Hvis dette er overholdt, over et gennemsnit på to år, så kan selskabet fravælge revision. Men husk at man stadig skal lave indberetning af årsregnskab til SKAT.

Vigtige overvejelser ved fravalg af revision

Hvis du overvejer af fravælge revision i dit holdingselskab/ApS, så er det vigtigt at overveje om man stadig vil have at en revisor kigger ens ting igennem. Et såkaldt “review” eller en “udvidet gennemgang”. De fleste revisorer tilbyder idag dette alternativ. Hvis du har lån/kassekrediter i banker, eksterne investorerer er det dog vigtigt at overveje signalværdien i stadig at have revision. Nogle banker vil endda kræve det hvis du har lån, og måske også skal rapportere til banken. Så overvej det grundigt. Og bemærk endeligt at der er krav der skal overholdes ved ændring af revisionspraksis i forhold til hvad der er registreret hos erhvervsstyrelsen.